Catering bruiloft Mirjam en Jeroen - Veenendaal
Op maandag 9 september zijn onze dochter en schoonzoon (Mirjam en Jeroen) getrouwd.
Daarvoor hebben wij onze woning ter beschikking gesteld. De catering en partyverhuur is verzorgd door Ter Burg Catering uit Veenendaal.
Op zaterdag 7 september werd door het cateringbedrijf al het materiaal gebracht, een complete bar met biertap, een barbecue, een grote koelkast, een groot koffiezetapparaat, statafeltjes met krukken, al het vaatwerk (borden, glazen, bestek), niet te vergeten een tent van 8 bij 4 meter met verlichtingsset enz., enz.
Op maandag 9 september ’s morgens vroeg werden de drankvoorraad en de lunch gebracht.
Vanaf 9 uur werden de vaste gasten verwacht, om 10 uur was de huwelijksplechtigheid op het gemeentehuis.
Na de plechtigheid weer thuisgekomen konden we genieten van een kop koffie en gebak.
De lunch daarna bestond uit een heerlijke groentesoep, tevens was er buffet met luxe broodjes en diverse soorten beleg en een salade waarbij alle combinaties mogelijk waren.
Na de lunch was een rustperiode ingelast tot een uur of 7 ’s avonds.
Vanaf 19:00 uur werden de gasten voor het feest ontvangen met een glas champagne.
Bij de entree lag een mooie rode loper. Zag er chique uit!
Binnen had de barkeeper van het cateringbedrijf zijn plaats ingenomen. Niets dan lof, heel professioneel!
Inmiddels was de barbecue aangezet en konden de gasten genieten van een voortreffelijke maaltijd.
Er waren drie grote tafels waarop het buffet was uitgestald: de borden, stokbrood, diverse soorten salades, vlees, vis en tenslotte het bestek en servetten.
De salades waren bijzonder mooi opgemaakt (veel ruimte voor groente en fruit eromheen, paté, plakjes brie (?)) maar bovenal: de smaak was van grote klasse.
Mensen waarvan ik weet dat ze niet echt weg zijn van salade waren bijzonder lovend en schepten meermalen op.
Het vlees was ruim gesorteerd en erg goed gemarineerd en prima van smaak. Ook waren er garnalen op stokjes (hoe heet dat precies?) en vis in folie, waar behoorlijk wat liefhebbers voor waren.
We hadden voor stenen borden en metalen bestek gekozen omdat dat veel prettiger te hanteren is.
Gebruikte borden en bestek werden regelmatig netjes afgeruimd en afgevoerd.
Later op de avond het nagerecht op de tafels gezet. Er was meloen met ham en fruitcocktail, ook stonden er bakken met slagroom.
Ook dit was allemaal zeer verzorgd en smakelijk!
Tijdens het eten bleek de aanwezigheid van de bar bijzonder nuttig.
De barman voorzag iedereen op stijlvolle wijze van de gevraagde drank, of het nu een tapbiertje (Grolsch, prima smaak!) was, een glas wijn of een glas sap, fris, cola of wat dan ook.
Rond 23:00 uur werd de bar (volgens afspraak) gesloten en is er al veel materiaal afgevoerd maar daarna ging feest uiteraard door met de beschikbare drank.
Op woensdagochtend zijn de tent en het overgebleven materiaal weer opgehaald.
We kunnen alleen maar zeggen dat alles grote klasse was. Het materiaal was uitstekend (en nuttig!), maar met name het eten was van uitstekende kwaliteit.
Iedereen heeft wel ervaring met een cateraar maar dit was topkwaliteit!