Verwen uzelf met een heerlijke paasbrunch

Tips en ideeën van Ter Burg Catering

De paasdagen zijn bij uitstek geschikt om tijd met het eigen gezin en de familie door te brengen. En natuurlijk hoort daar lekker eten bij. ’s Ochtends eieren in de tuin zoeken en verder de dag doorbrengen met spelletjes, een leuke film kijken of een frisse neus halen met een gezellige wandeling. Bij deze dagen past een paasbrunch uitstekend. De tafel gevuld met allerlei lekkernijen waarbij eiergerechten natuurlijk niet mogen ontbreken. Een gekookt eitje gaat er altijd in, zeker met Pasen. Vul schalen met zachte en hardgekookte eieren, maak lekkere scrambled eggs, gebakken eieren of overheerlijke gevulde eitjes. En voor de zoetekauwen mogen chocolade-eitjes in diverse smaken niet ontbreken!

Zoet en hartige gerechten

Een paasbrunch bestaat natuurlijk niet alleen uit eiergerechten. Begin de brunch met een licht soepje zoals groenten of kippen, vergezeld van een sneetje stokbrood. Wanneer de paasbrunch in buffetvorm wordt opgesteld kan iedereen zelf uitkiezen waarmee het bordje wordt gevuld. Een croissant, een krentenbol, plakken paasstol, witte en bruine bolletjes en gezonde crackers mogen tijdens de paasbrunch natuurlijk niet ontbreken. En bij Pasen horen volgens de Joodse traditie ook matzes op tafel te staan. Alles kan belegd worden met hartig en zoet beleg. Van jam tot kaas, oer-Hollandse hagelslag of diverse vleeswaren. Alleen de paasbrunch klaarzetten wordt met al dit lekkers al een feestje!

Gezonde fruitdranken en lekkere bubbels

Maak een paar hartige taarten en snijd die in puntjes. Lekker om zowel koud als warm te eten. Snijd een beenham of rollade in dunne plakjes en serveer dit met diverse sausjes zoals mosterd-dille en een roomsausje. Gehaktballetjes, kipkluifjes en een gezonde salade gaan er ook altijd wel in. Zo valt er eindeloos te variëren: ook vis zoals zalm of garnalen mogen bij een paasbrunch niet ontbreken. Met als klap op de vuurpijl een overheerlijke advocaattaart en diverse soorten ijs met slagroom. Bij de paasbrunch kunnen diverse soorten drankjes geserveerd worden. Koffie of thee, melk, gezonde fruitdranken, kannen met water en voor de liefhebbers: champagne. Laat de kinderen gezellig meedoen en zorg dat er een alcoholvrije variant op tafel staat. Op naar een gezellig en vrolijk paasfeest met heerlijk eten en drinken!