Een laat ontbijt in combinatie met een vroege middagmaaltijd noemen we een brunch. De gerechten die geserveerd worden bij een brunch bevatten daarom etenswaren en dranken die bij een ontbijt en een lunch horen. Kennen we een brunch van de kerst en Pasen, tegenwoordig brunchen we ook bij andere gelegenheden. En waarom ook niet? Tijdens een verjaardag, een jubileum, een familiedag of zelfs een bruiloft: een brunch valt altijd in de smaak. We geven je een aantal tips hoe je een perfecte brunch kunt organiseren voor iedere gelegenheid.

Een brunch in buffetvorm

Niets is er fijner dan een tafel vol lekkers waar je gasten langs kunnen lopen en kunnen pakken waar ze zin in hebben. Voor jezelf ook prettig, want dat geeft jou de gelegenheid om met iedereen bij te kletsen. Een buffet heeft een informeel karakter en is overzichtelijk. Wanneer de ruimte waar je de brunch organiseert niet al te groot is, zet je een aantal tafels langs de wand waar je het eten en drinken op uitstalt. Bij de brunch horen dranken zoals diverse (verse) fruitsappen, melk, koffie en thee. Wil je het een extra feestelijk tintje geven? Dan mag een glaasje bubbels en kinderchampagne voor de kleintjes niet ontbreken. Het voordeel van een brunch is dat eigenlijk ieder gerecht geserveerd kan worden. Zoet en hartig, koud en warm. Diverse salades, soep, quiche, wraps, suikerbrood, scones en knapperige broodjes uit de oven zijn zomaar wat voorbeelden. Belangrijk is dat je de porties niet te groot maakt zodat iedereen veel verschillende dingen kan eten. En houd vooraf rekening met dieetvoorschriften of een bepaalde levensstijl. Zo kunnen al je gasten genieten van een heerlijke brunch.

Brunch cateraar

Heb je geen zin om zelf een brunch te regelen of heb je weinig inspiratie? Dan staan we graag voor je klaar met catering in Veenendaal en omgeving. In overleg is alles mogelijk en verzorgen we jouw brunch van A tot Z. We brengen de brunch op locatie, inclusief serviesgoed en andere benodigdheden, en halen deze na afloop weer (vuil) op. Zo heb jij alle tijd om gastheer of gastvrouw te zijn, zonder dat je je ergens druk over hoeft te maken. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!