5 vegetarische stamppotten

Tips en ideeën van Ter Burg Catering

Bij het woord stamppot denk je al snel aan een combinatie van gestampte aardappelen met groente, een kuiltje jus en uitgebakken spekjes erdoor. Vergezeld van een stukje vlees zoals een speklap, rookworst of gehaktbal is een stamppot pas echt compleet. Maar wat nu als je wilt minderen met vlees eten of vegetariër bent, hoe krijg je dan een stamppot goed op smaak? In deze blog geven we je een aantal voorbeelden van vegetarische stamppotten die verrassend lekker van smaak zijn en waarbij je het vlees echt niet zult missen.

Bietenstamppot met noten en kaas

Geef een lekkere twist aan een bietenstamppot door deze te combineren met geitenkaas en appel. Een deel van de kaas voeg je aan de bietenstamppot toe, de appel serveer je als bijgerecht. Verwijder het klokhuis, snijd de appel in plakjes en bestrooi het met een klein beetje kaneel. Bak de appelschijven in een pan met boter voor zo’n tien minuutjes aan en strooi er walnoten en het restant geitenkaas overheen. Om je vingers bij af te likken, zo lekker!

Oer-Hollandse stamppot of een Mexicaanse variant

Een spinaziestamppot kan je heerlijk combineren met een gekookt eitje en geroosterde pijnboompitten. Raapstelenstamppot maak je extra lekker door er gedroogde tomaatjes en blokjes belegen kaas aan toe te voegen. Gek op bonen? Maak dan een Mexicaanse stamppot welke bestaat uit aardappelen, kidneybonen, mais en paprika. Ook een Marokkaanse stamppot met kikkererwten, wortels, geitenkaas en amandelschaafsel is overheerlijk. Voeg een beetje ras el hanout kruiden toe en je waant je in Marokko.

Nog meer variatie

Behalve de 5 benoemde vegetarische stamppotten kan je natuurlijk nog veel meer variëren. Met slasoorten bijvoorbeeld zoals rucola en ijsbergsla. Of gebruik zoete in plaats van kruimige aardappelen. Wil je toch de smaak van vlees proeven bij een stamppot? Er zijn tegenwoordig heel veel vegetarische vleesvervangers. Denk hierbij aan vegetarische rookworst, spekblokjes, gehaktballen of kipstukjes. Ook tofu of tempé past prima bij een stamppot.

Uiteraard denken we bij Ter Burg graag met je mee wanneer je een vegetarisch stamppot buffet wilt. Meer weten over de vele mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op!

Neem contact op met Ter Burg Catering

Heeft u een vraag of wilt u meteen een offerte aanvragen voor catering of partyverhuur? Vul dan het getoonde formulier in. Wij zullen na het ontvangen van het formulier zo spoedig mogelijk  de scherpste offerte persoonlijk aan u toesturen.