Stamppot in Nederland

Tips en ideeën van Ter Burg Catering

Net als drop, stroopwafels en friet met mayonaise is stamppot een typisch Hollandse lekkernij. Een éénpansgerecht van aardappelen met boerenkool, andijvie, zuurkool of wortelen met uien. Aangevuld met uitgebakken spekjes met erbij een stuk worst, speklapje of gehaktbal. En natuurlijk het befaamde kuiltje jus. Tafelzuur erbij zoals augurk en zilveruitjes, piccalilly saus en de maaltijd kan niet meer stuk. Bij een stamppot denk je direct aan de koude en gure wintermaanden. Maar ook tijdens de zomerperiode kan een stamppot erg lekker zijn. Diverse soorten sla, bietjes, spinazie, doperwten en snijbonen kunnen prima in een stamppot worden verwerkt. Eigenlijk is iedere groente wel geschikt om in een stamppot te verwerken. En onderling combineren kan natuurlijk ook. Worteltjes met doperwten bijvoorbeeld. Of peulvruchten zoals witte of bruine bonen aan de hutspot toevoegen. Heerlijk!

De smaakmakers van een stamppot

Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten van een stamppot. Dat geldt niet alleen voor de groente. Voeg eens stukjes perziken toe aan een stamppot rauwe andijvie. Een frisse twist die vooral tijdens de zomermaanden heerlijk smaakt. In plaats van spekjes kun je ook gerookte kip in het éénpansgerecht verwerken. En natuurlijk kun je in en bij de stamppot ook vleesvervangers gebruiken. Ook met de aardappelen kun je variëren. Stamp ze bijvoorbeeld eens met crème fraîche in plaats van melk. Voeg een klein beetje mosterd toe voor een wat pittiger variant of een klein scheutje ketjap voor een Oosterse variant. Er zijn talloze mogelijkheden waardoor je naar hartenlust kunt experimenteren met het bereiden van een stamppot.

Stamppot als feestmaaltijd

Een stamppot op een doordeweekse dag op tafel zetten kan natuurlijk altijd. Maar wist je dat het ook heel goed past bij een feestelijke aangelegenheid? Tijdens een jubileum, een verjaardagspartij of een personeelsavond; stamppotten passen overal bij. Serveer er meerdere waardoor je gasten zich te goed kunnen doen aan allerlei varianten. Ook al is het een éénpansgerecht, in een stamppot bereiden gaat nog best veel tijd zitten. Maak het jezelf makkelijk en profiteer van onze stamppotbuffet catering. Al je wensen kun je kenbaar maken en voeren we graag voor je uit. Informeer gerust naar de mogelijkheden en laat je verrassen door de betaalbare prijzen.

Neem contact op met Ter Burg Catering

Heeft u een vraag of wilt u meteen een offerte aanvragen voor catering of partyverhuur? Vul dan het getoonde formulier in. Wij zullen na het ontvangen van het formulier zo spoedig mogelijk  de scherpste offerte persoonlijk aan u toesturen.