Frisse en zomerse gerechten om te serveren bij een evenement

Tips en ideeën van Ter Burg Catering

Een evenement dat je in de zomer organiseert vraagt natuurlijk om frisse gerechten. Maar bij een bruiloft, jubileum, verjaardag of andere feestelijke gebeurtenis wil je uiteraard niet alleen slaatjes serveren. We geven je een aantal tips voor koude en lauwe gerechten die feestelijk én heerlijk fris zijn.

Zalige salades

Met heel veel verschillende ingrediënten kun je lekkere, zomerse salades maken. Groenten, fruit, kaas en noten zijn hiervoor heel geschikt. Wat kruiden erover, een dressing en klaar ben je. Wat te denken bijvoorbeeld van een Griekse panzanella salade? Scheur een ciabattabrood aan stukken, snijd tomaten en komkommer in blokjes en maak een dressing van olijfolie, oregano, zout en peper. Voeg gegrilde paprikareepjes en olijven toe, maak het geheel af met wat feta en smullen maar. Ook een mix van sperziebonen, cherrytomaatjes, pecannoten en croutons in combinatie met een heerlijke balsamico dressing kun je de gasten als hoofdgerecht voorschotelen. Of een salade met falafel en mango; om je vingers bij af te likken.

Pastasalades

Koude of lauwwarme pasta is verrukkelijk om in een salade te verwerken. Noedels met mango, gnocchi met pesto of pasta met tonijn: je kunt eindeloos variëren. Macaroni met blokjes ham, gekookte eieren, augurkjes, zilveruitjes, tomaatjes vermengen met een beetje mayonaise is een salade waar ook kinderen dol op zijn. Een pittige Spaanse salade is ook niet te versmaden. Deze maak je met onder andere vlinderpasta, chorizo, manchego kaas en rode ui. En om in de Spaanse sferen te blijven; ijskoude gazpacho past ook prima bij een zomers evenement.

Wraps, tortilla en ei

Wraps zijn ideaal tijdens warme zomerdagen. Vul ze met avocado, ham en watermeloen. Of bak omeletten, beleg ze met groenten en ham en rol ze op. Zowel koud als warm erg lekker. Een tortilla van aardappelen en groenten is zo gemaakt en kan ook koud, warm of lauw worden gegeten. Tot slot nog wat tips voor een zomers dessert. Wat te denken van cake met verse frambozen, bestrooid met kokos. Panna cotta met citroensaus is ook zalig, evenals een trifle met meloen en bramen.
Heb je geen tijd of zin om de gerechten voor het evenement zelf te bereiden? Wij van Ter Burg Catering uit Veenendaal nemen je deze werkzaamheden graag uit handen. In overleg is een heleboel mogelijk.

Neem contact op met Ter Burg Catering

Heeft u een vraag of wilt u meteen een offerte aanvragen voor catering of partyverhuur? Vul dan het getoonde formulier in. Wij zullen na het ontvangen van het formulier zo spoedig mogelijk  de scherpste offerte persoonlijk aan u toesturen.