Veiligheidstips BBQ-catering voor een groep

Tips en ideeën van Ter Burg Catering

Bij een barbecue is het natuurlijk altijd belangrijk om de veiligheid in acht te nemen. Een ongelukje of een voedselvergiftiging komt vaker voor dan je denkt. Maar wanneer je een barbecue organiseert voor een grote groep is het helemaal zaak om goed op de veiligheid van alle mensen te letten. Het uitbesteden van een BBQ aan een cateraar is niet alleen erg handig omdat je volledig wordt ontzorgd: ze weten ook precies hoe een barbecue voor iedereen veilig is én blijft. Wij van Ter Burg hanteren tijdens een BBQ-catering altijd deze veiligheidstips.

Veilig met eten omgaan

Het voedsel moet te allen tijde gescheiden blijven. Bij warm weer kunnen bacteriën zich snel nestelen op bijvoorbeeld vlees met alle gevolgen van dien. Eten dat op de barbecue gegaard wordt kun je dus het beste gekoeld bewaren tot het moment dat je het gaat bereiden. Voor salades en dergelijke geldt dat je deze in de koeling bewaard totdat de groep gaat eten.

Waar op letten?

Tijdens het barbecueën is het zaak dat je op een aantal dingen let. Bak het vlees niet te lang door om verbranding te voorkomen. Het smaakt niet lekker en verbrand voedsel is ook niet goed voor de gezondheid. Marineer vooraf het vlees, maak niet al te grote stukken en houd de temperatuur van de barbecue laag. Zo gaart het aan de binnen- en buitenkant goed door. Was regelmatig de handen en houd gegaard vlees apart van rauw voedsel. Houd alles zoveel mogelijk afgedekt en zorg dat het niet te lang buiten staat. Beter is het om kleine porties te bereiden en iets wat bijna op is weer aan te vullen.

Pas op met de barbecue

Ga voorzichtig om met de barbecue. Inspecteer altijd een gasbarbecue voordat je hem gaat gebruiken. Heb je een houtskoolbarbecue? Pas dan op met brandbare vloeistoffen en gebruik aanmaakblokjes. Ook vet wat uit het voedsel komt kan brandgevaar opleveren. Houd de BBQ dus goed schoon en verwijder het vet regelmatig. Zorg dat de groep mensen de ruimte heeft en niet te dicht in de buurt van de barbecue verblijven. Wil je zeker weten dat de barbecue goed geregeld wordt qua veiligheid en lekker eten? Wij verzorgen de BBQ-catering graag voor je!